Cum sa bagi internet intre doua calculatoare

sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Si eu m-am intrebat la un moment dat cand eram incepator. In acest post o sa explic cu amanunte cum poti sa bagi internet intre doua calculatoare printr-o retea functionala, fara router deci gratis si fara sa platiti un abonament in plus la internet.


Sunt doua modalitati de a trimite internet intr-o retea fara un router:
1.  Instalarea unui router virtual care face printr-un simplu switch ce face un router, trimite internet prin DHCP. Aceasta metoda este putin mai complicata deci nu o sa o explic pe aceasta.
2. Instalarea unui server de proxy.

In continuare voi explica pas cu pas cum se configureaza un proxy pe ambele calculatoare, cel cu internet si cel pe care se doreste internet.
Pentru aceasta trebuiesc urmariti urmatorii pasi:

1. In primul rand trebuie descarcat programul ezProxy de aici.
2. Dupa instalare intrati in Control Panel -> Administrative Tools ->Services. Aici cautati exProxy pe care dati dublu-click. Aici alegeti ca procesul sa porneasca automat la start-up dupa care click pe start pentru a porni, ca in poza de mai jos.
3. Dupa ce ati pornit service-ul pentru proxy intrati in meniul Start->Programs->ezProxy si de aici copiati scurtatura cu numele Run ezProxy App Mode in Start->Programs->Startup. 
4. Acum trebuie setata securitatea serverului lasand doar IP-ul celuilalt calculator sa se conectese la proxy. Acum porniti serverul din Start->Programs->ezProxy->Run ezProxy dupa care va aparea o iconita verde langa ceas in dreapta jos. Click-dreapta pe ea si Start manager. Aici va cere sa va logati introducand parola implicita 1234 ca in imadinea demai jos. In continuare dati next next pana la farsit. 
5. Acum pentru a fi siguri ca nu se conecteaza si altcineva la serverul nostru trebuie sa alegem doar IP-ul calculatorului la care vrem sa bagan internet. Pentru a face asta dam dublu-click pe www si aici bifati specified adress si introduceti adresa IP a celuilalt calculator.

6. Acum va trebuii sa trecem la celalalt calculator si sa setam browserele pentru serverul nostru de prozy. Pentru Internet Explorer faceti in felul urmator: din menui Tools->Internet Settings->Connexions->LAN Settings aici bifati Use a proxy server si bypas dupa care tastati IP-ul celuilalt calculator pe care este instalat serverul de proxy si la port treceti 8000 so OK. Acum ar trebuii sa merga interneul pe IE. Pe celelalte browsere si messenger dati din optiuni sa foloseasca proxy-ul din Internet Explorer sau il tastati manual.

Comments

No response to “Cum sa bagi internet intre doua calculatoare”
Post a Comment |

Postare comentarii (Atom)