Cum sa faci retea intre 2 calculatoare, setare retea pas cu pas

marți, 21 decembrie 2010

Pentru a seta o retea intre doua calculatoare, trebuie sa urati mai multi pasi, care difera putin de la un sistem de operare la altul. In continuare o sa explic pas cu pas cum sa setati o retea intre doua calculatoare, si cum sa accesati datele partajate pe unul din calculatoare de pe celalalt calculator.Dupa ce ati conectat cablul de retea intre cele doua calculatoare, trebuie sa atribuiti ate o adresa IP pentru fiecare calculator in parte. Pentru a face acest luctru mergeti in Control Panel->Network Connections(Win XP) sau Control Panel->Netowrk and sharing center->Manage netrowk connections(Vista sau 7).
Aici dai dublu-click pe Local Area Connection si proprietati, dublu-click pe Internet Protocol Version 4(TCP/IPv4) bifati "Use the following IP adresses" si scrieti IP-ul 10.10.0.1 respectiv 10.10.0.2 la celalalt calculator, iar la subnet mask 255.0.0.0 si OK.
Dupa ce ati facut acestea pe ambele calculatoare va trebui sa verificati daca retreaua comunica. Pentru aceasta intrati in Command Prompt din Start->All Programs->Accesoris->Comand Prompt. Aici scrieti ping 10.10.0.1  si  ping 10.10.0.2. Rezultatul va trebui sa fie ca in imaginea de mai jos, in caz ca nu e asa inseamna ca nu comunica prin cablul de retea sau necesita un restart.
Acum ca ati verificat si reteaua comunica, trebuie sa faceti setarile pentrua putea partaja foldere. Pentru a face acest lucru intrati in My Computer->Network Setup Wizard, dati next, alegeti Other, next, alegeti "This computer belongs..", next, dati un nume computerului, next, next, next si finish.

Pentru a putea partaja un folder intrai in My Computer->Tools->Folder Options alegeti View si aici bifati "Use simple file sharing".
Acum puteti partaja folderele prin click dreapta si Share this folder unde puteti sa alegeri cu sau fara permisia de a scrie in folder de pe celalalt computer. Pentru a accesa folderele partajate de pe retea, in My Computer scrieti \\10.10.0.1 sau cu 2, IP-ul calculatorului pe care este folderul partajat, si enter.

Comments

No response to “Cum sa faci retea intre 2 calculatoare, setare retea pas cu pas”
Post a Comment |

Postare comentarii (Atom)