Nu imi booteaza de pe CD - Rezolvare

vineri, 24 decembrie 2010

Aproape toti care au incercat sa instaleze singuri sistemul de operare au intampinat aceasta problema. Sa vedem din ce cauze ar putea fi si cum sa rezolvam asta.O cauza ar fi, in cazul in care aveti doua unitati optice, ca cea in care ati introdus DC-ul bootabil sa fie pe slave, iar unele PC-uri nu booteaza depe slave, deci incercati si in cealalta unitate optica.
O alta cauza ar fi ca unele PC-uri vechi nu recunosc secventele de boot mai noi, de la Windows 7 de exemplu, deci nu vor boota de pe acel CD.
Cea mai frecventa cauza din care nu booteaza de pe CD este ca pe primul loc la prioriteatea de boot este hard-disk-ul de pe care porneste direct sistemul de operare si nu mai ajunge si la CD. Pentrua rezolva aceasta problema trebuie sa intreti in BIOS, prin apasarea tastei DELETE sau F2 in functie de varianta de BIOS, si aici cautati "boot device priority" si la 1st alegeti CD-ROM si la urmatoarea HDD. Acum apasati ESC pentru a intra in meniul principal si F10 pentru a iesi din BIOS cu salvare.
Asta este tot, sper sa va ajute!

Comments

No response to “Nu imi booteaza de pe CD - Rezolvare”
Post a Comment |

Postare comentarii (Atom)